foodwire-logo
NYHETSBREV FRÅN FOODWIRE 19/09, 2023

Svinpesten: 14 nya fall

14 nya fall av svinpest har konstaterats i området runt Fagersta, uppger SVA. Därmed ligger det totala antalet antalet döda och smittade vildsvin på 34 stycken.

Matsvinn för 800 i månaden

HelloFresh har tagit reda på hur mycket mat svenska hushåll slänger på en månad och kommit fram till att det handlar om livsmedel för 782 kronor som hamnar i soptunnan. Siffran bygger på svenskens genomsnittliga matinköp på 3.913 kr per månad, och att man slänger cirka 20 procent av detta.

Ny vd för Doggy

Patrik Niklasson blir ny vd för djurmatsbolaget Doggy. Han kommer närmast från Gb Foods Nordic.

Ryska vinster stannar i Ryssland

Handelshögskolan i Kiev har kartlagt de vinter som genererats av västerländska bolag som fortfarande verkar på den ryska marknaden. Enligt Financial Times handlar det om en sammanlagd omsättning på motsvarande drygt 1 239 miljarder SEK och en sammanlagd vinst på 187 miljarder SEK. Vinsterna stannar dock i Ryssland, det har Putin-regimen sett till. Bland bolagen som granskats finns Mondelez, Unilever och Procter & Gamble.

Instacart noteras idag för 30 USD

Amerikanska leveransbolaget Instacart kommer att börsnoteras idag och enligt CNBC kommer priset på aktien att sättas till 30 USD. En intressant rapporteras av The Information: bland de befintliga aktieägarna finns stora kedjor som Kroger och Albertsons, vilka fick möjlighet att köpa in sig till förmånligt pris i samband med att Amazon köpte Whole Foods 2017.

Gomidda: HDMI-kabel till lunch

Nöden är uppfinningarnas moder, brukar man säga, och det kanske gäller även för kanadensiska kedjan Good Fortune Burger. Här har man nämligen satt nya namn på hamburgare och tillbehör, så att folk ska kunna ta kvitto på maten och lämna in till sin arbetsgivare – och få pengarna tillbaka.

Produkten som tidigare hette Fortune Burger fick namnet "Basic Steel Stapler" och pommes fritesen kallades "Braided HDMI cord", för vem vill väl inte ha en häftapparat med HDMI-kabel till lunch.

Men innan ni kastar er iväg till flygplatsen för att åka till Toronto på en affärslunch med häftapparat och HDMI-kabel – allt var givetvis en marknadsföringskampanj och den är avslutad för länge sedan. Kampanjen gick för övrigt under det fiffiga namnet "Receats", en ordlek med engelskans ord för kvitto: receipt.
Email Marketing Powered by MailPoet