foodwire-logo
NYHETSBREV FRÅN FOODWIRE 02/03, 2023

Coca-Cola slipper konkurrensgranskning

EU-kommissionen lägger ned sin konkurrensgranskning av Coca-Cola och dess tappningsföretag Coca-Cola Europacific Partners samt Coca-Cola Hellenic. Företagen misstänktes för att ha utnyttjat sin dominerande ställning genom att ge villkorade rabatter i vissa EU-länder, vilka lett till att nya konkurrenter inte kunnat ta sig in på de marknaderna. Den preliminära undersökningen som inleddes har dock visat att det inte finns tillräcklig grund för misstankarna, omtalar Just-drinks.
Företagen förnekar brott.

Ökad vinst för A-B Inbev

Alkoholjätten A-B InBev ökade sin vinst före skatt för fjärde kvartalet till 3,293 miljarder USD (2,785), efter att omsättningen ökat till 14,668 miljarder USD (14,198). Analytikerna hade dock förväntat sig att omsättningen skulle öka ännu mer, och koncernens volymer visade sig också ha minskat med 0,6 procent, mot förväntningarna på en ökning om 2,8 procent.

HKScan får ordinarie vd

HKScans tillförordnade vd Juha Ruohola blir permanent på posten. Där har han suttit sedan slutet av september, och har före det haft flera olika ansvarsposter inom bolaget.

Nu kommer smaksatt Explorer

Efter drygt 60 år på marknaden kommer nu vodkan Explorer även i en smaksatt variant, Explorer Vodka Röda Bär. Den kommer dessutom på PET-flaska som ska vara helt återvinningsbar och delvis gjord på återvunnen plast.
Tanken bakom den smaksatta Explorern är att den ska möta trenden att blanda egna cocktails hemma, enligt tillverkaren Anora.

Lindahls krämar på

Skånemejerier uppdaterar sin Lindahls kvarg "med ett helt nytt recept där krämigheten står i fokus", som man uttrycker det. Detta gör man efter att kunderna efterfrågat kvarg med konsistens som påminner mer om yoghurt.

Glädjeskutt för Mackmyra

Mackmyra tog ett glädjeskutt på börsen på torsdagen och steg med 11,29 procent till 2:76 SEK. Royal Unibrew steg med 7,14 procent till 540:00 DKK, Agtira steg med 4,24 procent till 17:20 SEK, och Ice Fish Farm steg med 3,85 procent till 27:00 NOK.
Veg of Lund föll med 11,52 procent till 1:06 SEK, Sjöstrand Coffee föll med 10,44 procent till 0:652 SEK, Eatgood föll med 5,91 procent till 1:91 SEK, och Umida föll med 3,85 procent till 2:50 SEK.
Stockholmsbörsens OMXS30-index var på eftermiddagen oförändrad, Helsingforsbörsens OMXH25 hade minskat med 0,21 procent, Köpenhamns OMXC20 hade ökat med 0,20 procent, och Oslos OSEBX hade ökat med 0,63 procent. Stockholmsbörsens livsmedelsindex SX3500PI hade ökat med 0,84 procent.

Gomidda: Syrsglass

Får det lov att vara en glass med smak av syrsor, och med torkade syrsor som garnering? Det bjuder glasskrämaren Thomas Micolino på i sin affär i Rottenburg am Neckar i södra Tyskland, rapporterar nyhetsbyrån DPA.
"Jag är en mycket nyfiken person och vill testa allt", förklarar Thomas Micolino, som tidigare erbjudit glassar med smak av leverkorv och gorgonzolaost.
Trogna läsare av Foodwire vet redan att diverse småkryp står högt på receptlistan över framtidens livsmedel, men syrsglassen har väckt en del illamående reaktioner hos lokalbefolkningen på orten. De som vågat prova glassen har dock varit "mycket entusiastiska", förklarar han.
Det kittlar väl kanske inte dödsskönt i kistan, men frågan är om man efter inmundigad syrsa utbrister i årets sånginsats?

Email Marketing Powered by MailPoet