foodwire-logo
NYHETSBREV FRÅN FOODWIRE 30/06, 2023

Kämpigt för Mathem

Mathems omsättning sjönk med drygt fem procent till cirka 2,5 miljarder SEK för 2022. Enligt Dagligvarunytt har bolagets rörelseresultat försämrats kraftigt under året till cirka -1,5 miljarder SEK. Antalet anställda har under året minskat till 1.585 (1.789).

Mini från Max

Snabbmatskedjan Max lanserar ett nytt koncpet för barnfamiljer. Den främsta förändringen handlar om ny förpackningsdesign, men också introduktion av fem olika figurer: vardagshjältarna Buddy, Doc, Arty, Dash och Oops. Konceptet ska också vidareutvecklas med pysselböcker, sagoböcker och andra aktiviteter. I konceptet inkluderas också en ny produkt: Crispy Green Nuggets.

Sommaruppehåll för Foodwire

Dagens utgåva av Foodwire är den sista innan vårt sommaruppehåll. Vi ses igen den 7 augusti, till dess önskar vi alla läsare en skön och vilsam sommar!

Kronfågels klimatmål godkända

Kronfågels ägare Scandi Standard har nu fått sina klimatmål godkända av organisationen Science Based Targets Initiative. Målen innebär att man ska minska sina absoluta koldioxidutsläpp med 50 procent innan 2030, och gäller i scope 1, 2 och 3, det vill säga genom hela kedjan – även för delar som ligger utanför Scandi Standards direkta påverkan.

Løgismose får nya ägare

Danska livsmedelskoncernen Løgismose har fått ny ägare: familjen Hallberg som gjort sig en förmögenhet på bland annat tobaksproduktion och hotelldrift köper koncernen av den brittiska kapitalfonden IK Partners. Det skriver Berlingske Tidende.

Paulig utökar hållbarhetsambitionen

Livsmedelskoncernen Paulig, som bland annat äger Santa Maria, planerar att utöka sin ambition inom hållbarhet till att bland annat omfatta mer ambitiösa mål kring koncernens påverkan på biologisk mångfald. Koncernen har redan inlett samarbete med flera leverantörer och i nästa steg planeras att utarbeta vetenskapsbaserade mål för arbetet.

Ultra-processat: bra eller dåligt?

Begreppet "ultra-processat" diskuteras allt oftare i livsmedelsbranschen. Vissa röster hävdar att det är väldigt enkelt: ju mer processat, desto mer förstört är livsmedlet. Andra röster menar att det påståendet är vilseledande och att verkligheten är mer komplex än så. Washington Post har dykt djupt i ämnet och sällar sig till skeptikerna, eftersom man pratat med flera experter som menar att de ultraprocessade livsmedel påverkar hur mycket vi äter och absorberar, men också att det kan påverka vår vikt och riskerna för sjukdom.

Gomidda: Home of the brave

4th of July närmar sig och många amerikaner har redan putsat grillen. Det konsumeras stora mängder mat och dryck i samband med den amerikanska nationaldagen, och livsmedelsbolagen vill såklart dra maximal nytta av firandet.

Det är troligen den främsta anledningen till att PepsiCo släpper en ny produkt under parollen #BetterWithPepsi. Ett annat mål med lanseringen sägs vara att stärka varumärkeskopplingen mellan drycken och en produkt som konsumeras i stor mängd under 4th of July: hot dogs.

Korv med bröd, helt enkelt. Och vad har man på? Ketchup – givetvis med smak av Pepsi.

Vad säger man om detta tilltag? Tja, i The land of the free gör var och en som den själv vill. Vi nöjer oss med det, och önskar återigen alla läsare en glad sommar. Grilla försiktigt, så ses vi igen i augusti!

Email Marketing Powered by MailPoet