foodwire-logo
NYHETSBREV FRÅN FOODWIRE 15/05, 2020

Paolos pausar efter Paolo Robertos sexköp

Paolos pausar nu alla former av kampanjer tills vidare efter att varumärkets grundare och stora förgrundsfigur, TV-stjärnan, entreprenören med mera Paolo Roberto, på fredagen medgav för TV4 att han gripits av polis natten innan för att ha köpt sex av en prostituerad. Det meddelar Evanoff Group, som sedan 2018 äger varumärket.
Samtidigt medger Evanoff att varumärket skadats.
"Självklart påverkas varumärket av en sådan här händelse", säger Ken Nygren, pressansvarig på Evanoff, till Foodwire.
"Vi arbetar intensivt med en åtgärdsplan för att presentera både för våra kunder och konsumenter hur vi kommer att hantera situationen framåt", säger han.
Ken Nygren har dock avböjt att ge ytterligare kommentarer om saken, eller hur det kommer att vara möjligt att gå vidare med varumärket. TV4 har dock meddelat att Paolo Roberto får sparken som programledare för "Farmen".

Gränshandelns pris: Över nio miljarder

Dagligvarubutikerna i östra Norge beräknas ha tappat 9,1 miljarder NOK på gränshandeln i Sverige under 2019. Det visar siffror från Nielsen, som bygger på data från Norsk Dagligvare, skriver Dagligvarehandelen. 900 000 norrmän uppskattas ha rest till Sverige för att handla under förra året – en sjättedel av landets befolkning – men sedan en månad tillbaka är gränsen stängd på grund av coronakrisen, och hur utvecklingen blir i år återstår att se.

Majoritet för Handels ordförande som LO-bas

Handels förbundsordförande Susanna Gideonsson har nu en majoritet av representanternas röster inför LO:s kongress att ta över som ordförande för LO efter Karl-Petter Thorwaldsson. Det står klart sedan fackförbundet GS meddelat att man stödjer Susanna Gideonsson, tillsammans med Kommunal och givetvis också Handels, vilket innebär att Susanna Gideonsson kan räkna med 205 av de 400 ombudens röster, skriver Arbetet.

Grådö Mejeri vill ta över efter Gefleortens

Efter att Gefleortens Mejeri lagt ner satsar nu Grådö Mejeri på att värva det nedlagda mejeriets kunder och leverantörer istället.
"Helst skulle vi inte vara här, för vi vill gärna ha kollegor i branschen och vi har jobbat ihop länge med Gefleortens", säger Grådös vd Staffan Eklöv till Gefle Dagblad.
Efter att Gefleortens lades ner är det ägaren Arla som istället köpt upp mjölken och sålt den till konsumenterna.

Lyft för Peckas

Peckas Naturodlingar steg med 10,23 procent till 9:48 SEK på fredagen, före Umida som steg med 7,87 procent till 2:33 SEK, Sjöstrand Coffee som steg med 3,63 procent till 0:40 SEK, Kopparbergs som steg med 3,21 procent till 128:80 SEK, och Biogaia som steg med 3,20 procent till 483:50 SEK.
Simris Alg föll samtidigt med 6,25 procent till 1:58 SEK, före Veg of Lund som föll med 3,11 procent till 5:60 SEK, Apetit som föll med 2,95 procent till 9:20 EUR, och Bayn Europe som föll med 2,72 procent till 2:50 SEK.
Stockholmsbörsens OMXS30-index hade på eftermiddagen ökat med 1,65 procent, Helsingfors OMXH25 hade ökat med 0,433 procent, Köpenhamns OMXC20 hade ökat med 0,57 procent, och Oslos OSEBX hade ökat med 2,22 procent. Stockholmsbörsens livsmedelsindex SX3500PI hade ökat med 0,53 procent. 

Gomidda: Istället för blekmedel

Ingen covid-19 här inte, och inte heller minsta förkylning eller flunsa på tre år – det hävdar Tracy Kiss, 32, i brittiska Aylesbury är resultatet av hennes egenkomponerade smoothie som hon under den tidsperioden intagit tre gånger i veckan. Och som är baserad på pojkvännens sperma.
Gratis, veganvänligt och bättre än olika tillsatser med diverse kemikalier uti, förklarar hon för brittiska Metro.
"Det är inte mycket annorlunda än. när en mamma ammar sin nyfödda", hävdar hon, men medger att "det passar inte alla".
Närproducerat är det också, och för att säkra tillgången har hon lagrat råvaran ifråga i islådorna i frysen därhemma, berättar hon, och förklarar att hon dock ofta brukar få bland i lite frukt eller bär för smakens skull.
Det är bara att hoppas att hon inte bjuder gästerna på is till välkomstdrinken.