foodwire-logo
NYHETSBREV FRÅN FOODWIRE 24/10, 2022

Fuud i konkurs

Räddningsförsöken gick i stöpet – på måndagen tvingades Fuud att lämna in en konkursansökan till Solna tingsrätt, vilken senare på eftermiddagen beviljades.
"Flera diskussioner har förts med stora branschaktörer och investerare kring potentiella uppköp och samgåenden. Två av dessa diskussioner har under en period varit långtgående, men sedan nyligen har de avslutats utan att en lösning har kunnat skapas", skriver bolaget i ett pressmeddelande. "I det börsklimat som råder har bolaget haft stora svårigheter med att attrahera det kapital som behövts för att säkra bolagets långsiktiga överlevnad".
Konkursförvaltare blir Lars Lundberg på advokatbyrån 7Wise.
Företaget hette tidigare Frill, men bytte namn förra sommaren.

Norska äggproducenter köps ut

13 norska äggproducenter har fått 850 000 NOK vardera för att upphöra med sin produktion. Det sker i syfte att minska överproduktionen, skriver Nationen. Totalt är målet att minska produktionen med 1 500 ton.

Hårt slag mot Grieg

Grieg Seafood tvingas avliva en miljon fiskar i sina odlingar efter att de drabbats av parasiter, rapporterar E24. Beslutet togs efter påbud från norska Fødevarustyrelsen.
Norsk fiskindustri brottas just nu med en planerad och kraftig skattehöjning på deras verksamhet, vilken redan innan den beslutats slagit hårt mot företagens aktiekurser.

Isländskt fiskföretag köper halv dansk konkurrent

Isländska sjömatsföretaget Brim köper hälften av danska konkurrenten Polar Seafood Denmark för 245 miljoner DKK. Brim har också tecknat sig för ytterligare aktier i bolaget till ett värde av 380 miljoner DKK till.

Coca-Cola ska bli grönare – på Grönan

Coca-Cola testar att erbjuda sina kunder på Gröna Lund en refillmugg istället för den traditionella engångsmuggen. Tanken är att försöka minska klimatavtrycket, bland annat genom förändra konsumenternas beteenden.
Försöksprojektet pågår fram till 6 november.

Annas Pepparkakor ska bli choklad

Annas Pepparkakor lanserar en chokladkaka baserad på företagets kända pepparkakor, Annas Original Mjölkchoklad. Det rapporterar Food Monitor.
Chokladkakan är speciell eftersom den på ytan är indelad i olika stora bitar, så att man lättare ska kunna bryta av bitar i varierande storlek för att "tillfredsställa sitt eget mindre eller större chokladbegär", som företaget uttrycker det.

Nedåt för Simris

Simris Alg föll med 9,36 procent till 0:27 SEK, före bland andra Dalsspira som föll med 6,12 procent till 0:46 SEK, Biogaia som föll med 5,66 procent till 82:99 SEK, Norcod som föll med 4,38 procent till 61:20 NOK, och LMK Group som föll med 4,24 procent till 6:32 SEK.
Skåne-Möllan steg med 4,89 procent till 94:40 SEK, medan Axfood steg med 3,39 procent till 265:30 SEK och Carlsberg B steg med 2,49 procent till 898:40 DKK.
Stockholmsbörsens OMXS30-index hade på eftermiddagen ökat med 1,60 procent, Helsingforsbörsens OMXH25 hade ökat med 0,85 procent, Köpenhamns OMXC20 hade ökat med 2,09 procent, och Oslos OSEBX hade ökat med 0.25 procent. Stockholmsbörsens livsmedelsindex SX3500PI hade ökat med 1,12 procent.

Gomidda: Full tank och en joint

Bensinstationskedjan (samt diversehandlaren i livsmedel med mera, får man väl säga) Circle K utökar nu sortimentet med marijuana, eftersom bilkörning och knarkande som bekant ju är oupplösligt förenade. Det sker på de platser i USA där drogen legaliserats, med början i Florida nästa år, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.
Leverantören Green Thumb hoppas på samma sak som andra fasar för, nämligen att detta ska göra drogen mer accepterad i de breda folklagren.
I Florida inskränks dock försäljningen till dem som kan uppvisa läkarintyg på att de fått ut medicinsk marijuana på recept, men Green Thumb menar att "det finns aptit" från Circle K på att samarbeta även i andra delstater.
Om det är narkotikabrukarens välkända aptit på Circle K:s övriga utbud av speciellt sötsaker som initierat samarbetet har dock inte uppgetts.

Email Marketing Powered by MailPoet