foodwire-logo
NYHETSBREV FRÅN FOODWIRE 27/09, 2022

Food for Progress i konkurs

Bolagen i svenska Food for Progress – vilket fram tills för två år sedan ägde Oumph – har försatts i konkurs, vilket Fri Köpenskap var först med att berätta. Moderbolaget bakom Food for Progress, Ecab Invest, är dock inte i konkurs, och Oumph påverkas inte.
Konkursförvaltaren Jörgen Wistrand säger att det finns gott hopp om att sälja konkursboet, men hur det går med verksamheten fram tills dess är oklart.

Storaffär i amerikanska sockerbranschen

Sockerbjässen US Sugar är på väg att köpa upp konkurrenten Imperial Sugar för 315 miljoner USD. Affären har dragits inför domstol av det amerikanska justitiedepartementet, med argumentet att den skulle ge US Sugar 75 procent av sockermarknaden i sydöstra USA, men nu har den överklagan avvisats, rapporterar Reuters.
Justitiedepartementet kan dock komma att överklaga domstolens beslut.

Cloettas nybygge kostar 150 jobb

Omkring 150 heltidstjänster försvinner vid Cloettas befintliga anläggningar i Belgien och Nederländerna, när Cloetta bygger sin nya stora fabrik i Nederländerna och lägger ner de tre befintliga. Det har företaget nu kalkylerat.
Cloetta räknar med att öka sin vinst före skatt med totalt 220 till 260 miljoner kronor år 2032 genom nybygget.

Mer EMV på Lidl

Det kan bli ännu fler egenmärkesvaror på Lidl. Schwarz Group, som äger Lidl och Kaufland, har sagt att man ska börja tillverka ännu fler egenmärkesvaror framöver. Bakgrunden är de pressade leveranskedjorna, omtalar Fødevarewatch.
Exakt vilka varor man kommer att satsa på är oklart.

God Morgon lanserar shots

Klassiska God Morgon-juicen kommer nu som shots i två varianter. Båda innehåller ingefära, som antas kunna förebygga förkylningar.

Estrellas chipspåsar får ansiktslyftning

Estrella ger sina chipspåsar en ansiktslyftning. Tanken är att de ska bli lättare att hitta med en gång, enligt företaget.

Nick's glassar i flerpack

Nick's lanserar sina styckglassar, som man säljer i samarbete med Triumf Glass, i flerpack.

Nytt fall för Eatgood

Eatgood dök återigen på tisdagen, med 15,20 procent till 1:40 SEK: Ice Fish Farm föll med 9,80 procent till 23:00 NOK, medan Agtira föll med 4,38 procent till 15:30 SEK och Veg of Lund föll med 4,34 procent till 6:62 SEK.
Sjöstrand Coffee steg med 7,80 procent till 1:11 SEK, medan Fuud steg med 5,44 procent till 0:07 SEK, Skåne-Möllan steg med 4,94 procent till 85:00 SEK, och Probi steg med 4,85 procent till 248:50 SEK.
Stockholmsbörsens OMXS30-index hade på eftermiddagen ökat med 1,07 procent, Helsingforsbörsens OMXH25 hade ökat med 0,55 procent, Köpenhamns OMXC20 hade ökat med 0,50 procent, och Oslos OSEBX hade ökat med 0,97 procent. Stockholmsbörsens livsmedelsindex SX3500PI hade ökat med 0,27 procent. 

Gomidda: Fram med köttbullarna!

Som om det inte räckte med politisk turbulens i denna världen i dessa dagar, har ett antal inlägg på Twitter avsedda för Storbritanniens nya premiärminister Liz Truss istället trasslat sig fram till brittiskan Liz Trussell, som olyckligtvis nog äger Twitterkontot "@LizTruss". Bland annat från Sveriges avgående statsminister Magdalena Andersson, ett inlägg som dock lägsnades av så snabbt igen att inte ens Sky News hann ta reda på vad där stod.
Men inte Liz Trussell, för hon svarade snabbt:
"Ser fram emot ett besök snart! Fram med köttbullarna!"
Nu visste vi i och för sig inte att Magdalena Andersson brukar bjuda på köttbullar, men med tanke på de svenska toppolitikernas falukorvar, fikabröd, hemodlade tomater och allt vad det har varit på sistone, så skulle vi väl inte vara helt förvånade.

Email Marketing Powered by MailPoet