foodwire-logo
NYHETSBREV FRÅN FOODWIRE 15/09, 2022

Absolut vill bygga ut

Absolut Company vill bygga fyra nya cisterner vid sitt lager i Nöbbelöv, vilka ska ge plats för ytterligare två miljoner liter sprit, skriver Kristianstadsbladet. Företaget kommer eventuellt även att riva och byta ut mindre cisterner.
"Det är en plan för framtiden", säger Anna Schreil, produktionsdirektör på Absolut Company, till tidningen.

Orkla handlar pizza i Polen

Orkla ska köpa 74 procent av Da Grasso, en av de ledande pizzakedjorna i Polen med knappt 200 pizzerior över hela landet. Därmed för Orkla kontrollen över nästan 900 pizzerior i Polen, Finland, Tyskland, Belgien, Nederländerna och Luxemburg.
Köpesumman har inte uppgetts.

Match: Investerare pressar Morris

Efter att Philip Morris lagt ett köpbud på Swedish Match har flera internationella hedgefonder köpt in sig i det svenska företaget, bland andra Davidson Kempner, HBK, DE Shaw & Co, Farallon Capital Management och Pentwater Capital Management. Syftet är förmodligen att sätta press på Philip Morris att höja köpbudet om 106 SEK per aktie, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.
Swedish Matchs aktiekurs var på onsdagen uppe i 109:70 SEK.

Försäljningsrekord för Convini

Matautomatföretaget Convini ökade sin försäljning i augusti med 50 procent jämfört med samma månad förra året. Det sker trots att många fortfarande arbetar delvis på distans.
"Vi ser en tydlig trend att fler söker sig tillbaka till arbetsplatsen igen men den starka försäljningen i augusti verkar även bero på att många ser sig om efter mer prisvärda lunchalternativ på grund av det oroliga ekonomiska läget", säger vd Mats Palmquist.
Exakta siffror på försäljningen har inte uppgetts.

Exotisk fil från Verum

Norrmejerier lanserar en ny Verum-filmjölk med smak av persika, papaya och mango.
"En smak som ger en förlängd känsla av sommar", enligt företaget.

Starbucks storsatsar – i USA

Cafékedjan Starbucks ska öppna 2 000 nya serveringsställen i USA de närmaste tre åren, och samtidigt investera 450 miljoner USD i att rusta upp de befintliga, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.
Det senare sker inte bara för att göra caféerna mer tilltalande för kunderna, utan även för att förbättra arbetsmiljön för de anställda, vilkas situation hamnat i fokus efter det genombrott för fackföreningar som skett hos kedjan på senare år. Av samma anledning avsätter Starbucks nu även en miljard USD på löneförhöjningar och andra förbättringar på caféerna i USA.

Uppåt för Umida

Umida steg med 14,67 procent på torsdagen till 4:69 SEK, före bland andra Sjöstrand Coffee som steg med 11,16 procent till 1:25 SEK, Opticept som steg med 9,34 procent till 33:40 SEK, LMK Group som steg med 5,41 procent till 7:40 SEK, och Veg of Lund som steg med 3,61 procent till 6:32 SEK.
Eatgood föll med 6,21 procent till 1:36 SEK, medan Skåne-Möllan föll med 5,84 procent till 72:50 SEK, Apetit föll med 3,77 procent till 10:20 EUR, och Lohilo föll med 2,99 procent til 2:73 SEK.
Stockholmsbörsens OMXS30-index hade på eftermiddagen ökat med 0,17 procent, Helsingforsbörsens OMXH25 hade ökat med 0,18 procent, Köpenhamns OMXC20 hade minskat med 1,69 procent, och Oslos OSEBX hade minskat med 0,44 procent. Stockholmsbörsens livsmedelsindex SX3500PI hade ökat med 0,42 procent. 

Gomidda: Ge dem en riktig reklamare, för 17

I söndags var det ju, som så mycket annat, 21-årsdagen av det som i USA enbart kallas 9/11, terrorattackerna den elfte september 2001. En dag som högtidlighålls till minne av offren, men driver man restaurang ska man nog inte försöka göra detta på samma sätt som The Clubhouse i Aquia Harbor, Virginia.
Denna bjöd nämligen in kunderna till en "Patriot Day 2022 Seafood Sunday", med rätter med namn som "9-11 Oysters", en het krabbdip med namnet "Flight 93 Redirect", en eller en soppa med namnet "2977 Chowder", där siffran står för antalet som dödades den dagen, skriver Newsweek.
Den som ville ha sig en avsmakningsmeny kunde beställa in en "Never Forget Sampler", men avsmaken för menyn tog sig liksom helt andra uttryck än den restaurangen hade tänkt sig: reaktionerna bland dem som mycket riktigt aldrig glömmer kan ni säkert räkna ut själva.
Menyn drogs snabbt tillbaka, men förblir ett PR-försök av det mindre lyckade slaget. Ge ägaren en riktig reklamare nästa gång, please.

Email Marketing Powered by MailPoet