foodwire-logo
NYHETSBREV FRÅN FOODWIRE 13/01, 2023

Matinflationen har stannat av

Subway kan säljas

Sandwichkedjan Subway kan komma att sättas ut till försäljning. Det erfar tidningen Wall Street Journal, uppgifter som bekräftas av nyhetsbyrån Reuters källor.
En sådan affär skulle kunna hämta in över tio miljarder USD, med stort intresse från både konkurrenter och investeringsföretag, enligt tidningen. Men ännu är det oklart om en försäljning verkligen kommer att bli av, och Subway självt har avböjt att kommentera.
Subway, som har 37 000 restauranger i över 100 länder, har ägts sedan starten 1965 av grundaren Fred DeLuca, och sedermera hans familj efter att han avled 2015. Medgrundaren Peter Buck, som finansierade företaget i början, avled 2021.

Dug stegar in hos Migros

Svenska Veg of Lund har fått en beställning på sin potatisdryck Dug från den schweiziska dagligvarukedjan Migros. Ordern är värd 59 000 EUR, och kommer att innebära att drycken finns hos de flesta av kedjans över 600 butiker från mars.
"Vi bedömer att de tre länderna Tyskland, Österrike och Schweiz, tillsammans DACH, kan bli ett bra komplement till våra etablerade marknader Sverige och Storbritannien”, säger Veg of Lunds vd Fredrik Carling.

Agtira inviger i Östersund

Agtira har nu öppnat en ny anläggning i Östersund, strax intill Ica Maxi. Butiken ska därmed kunna sälja gurkor och tomater som odlats hos grannen, och senare i år ska Agtira även förse butiken med lax.

Nick's och Matsmart har en proteinbar ihop

Nick's och Matsmart lanserar nu en proteinbar tillsammans, gjord till 40 procent på "räddade" ingredienser, som alltså annars skulle ha slängts. Tanken är inte bara att minska matsvinnet, säger de båda bolagen, utan också att få fler att tänka till kring detta.

Umida föll

Umida föll med 5,21 procent till 2:91 SEK på fredagen, före bland andra Probi som föll med 4,11 procent till 182:00 SEK och Scandi Standard som föll med 2,62 procent till 49:08 SEK.
Ice Fish Farm steg med 4,35 procent till 28:80 NOK, före Humble Group som steg med 3,47 procent till 10:15 SEK och BioGaia som steg med 3,54 procent till 93:18 SEK.
Stockholmsbörsens OMXS30-index hade på eftermiddagen minskat med 0.44 procent, Helsingforsbörsens OMXH25 hade minskat med 0,43 procent, Köpenhamns OMXC20 hade ökat med 0,93 procent, och Oslos OSEBX hade minskat med 0,16 procent. Stockholmsbörsens livsmedelsindex SX3500PI hade minskat med 0,53 procent.

Gomidda: Kebabaton

Nej, det ska inte handla om någon turkisk motsvarighet till Sabaton nu, utan om 36-årige Des Breakey från brittiska Manchester, som maratonätit 124 stycken kebaber under förra månaden.
För detta lyckades han samla in 1 000 GBP till barnhospicet Francis House, men att proppa i sig fyra kebaber om dagen – och dessutom tvingas avstå julmaten för ändamålet – har satt sina spår, säger han enligt brittiska Metro.
Och då var det inte bara den mentala utmaningen han tänkte på: det samlade kebabmaratonet gav honom uppskattningsvis 250 000 kalorier. Men även om han inte tänker sträckäta kebab – eller någon annan maträtt heller för den delen – igen, så tänker han inte sluta äta kebab. Tvärtom, när tidningen når honom, planerar han att gå ut och käka kebab med polarna igen.

Email Marketing Powered by MailPoet