foodwire-logo
NYHETSBREV FRÅN FOODWIRE 16/05, 2022

Atria säljer rysk snabbmat

Atria har sålt sin snabbmatsverksamhet i Ryssland för omkring åtta miljoner EUR. Företaget får i och med den en kapitalvinst på cirka två miljoner EUR, men också en transaktionsförlust på cirka 10 miljoner EUR.

Wrångebäcksost får skyddad EU-beteckning

Wrångebäcksost får skyddad ursprungsbeteckning inom EU. Därmed får den bara bära det namnet om den tillverkas i området Guldkroken runt Hjo. Sedan tidigare omfattas bland andra Väner- och Kalixlöjrom av samma skydd.

Opticepts vd avgår

Opticepts vd Johan Möllerström avgår i samband med bolagsstämman den 25 maj. Han kommer dock att vara tillgänglig som senior rådgivare under det närmaste året.
Johan Möllerström  efterträds av försäljningschefen Thomas Lundqvist.

Semper återkallar morotspuré med bly

Semper återkallar ett parti morotspuré, eftersom de kan innehålla en förhöjd nivå av bly. Företaget säger att man spårat felet och rättat till det.

Kockens minskar på glaset

Kockens lanserar en ny förpackningsserie till sina kryddor, i vilken man minskat mängden glas med drygt sex procent. Därmed räknar man med att spara 28 ton koldioxidutsläpp om året. Även locket görs om, och består nu av biobaserad plast.

Tre nya ostar från Zeta

Zeta lanserar en ny grillost gjord på komjölk, en Burrata gjord på buffelmjölk, samt en rökt Scamorza.

Salted Caramel från Werther's

Storck lanserar nya varianten av kolan Werther's Original, Salted Caramel.

Fuud och LMK sköt i höjden

Fuud steg med 11,77 procent till 0:47 SEK och LMK Group steg med 11,48 procent till 17:68 SEK på måndagen. Skåne-Möllan följde efter med plus 8,71 procent till 124:80 SEK, medan Royal Unibrew steg med 6,27 procent till 620:60 DKK och Humble Group steg med 6,10 procent rill 16:35 SEK.
Dalsspira föll med 7,52 procent till 1:23 SEK, medan Eatgood föll med 5,86 procent till 2:25 SEK, Probi föll med 5,56 procent till 280:00 SEK, Simris Alg föll med 4,63 procent till 0:38 SEK, och Umida föll med 3,67 procent till 5:78 SEK.
Stockholmsbörsens OMXS30-index hade på eftermiddagen minskat med 0,34 procent, Helsingforsbörsens OMXH25 hade ökat med 0,21 procent, Köpenhamns OMXC20 hade ökat med 0,38 procent, och Oslos OSEBX hade ökat med 0,39 procent. Stockholmsbörsens livsmedelsindex SX3500PI hade minskat med 0,31 procent.

Gomidda: Fel parkering

Nej, ni läste rätt: det var inte så mycket felparkering som fel parkering när Bob Spink från brittiska Bath fick böta 100 GBP för att han stannat till för att äta sitt McDonald's-mål från en av kedjans drive thru-restauranger i Swansea. Han parkerade nämligen på Starbucksparkeringen på andra sidan vägen, eftersom det var fullt på McDonald's egen, rapporterar Irish Mirror.
Det var bara att betala och se glad ut, konstaterade han, men efter denna njugghet lovar han att aldrig gå på Starbuck's igen.
Ingen av kedjorna har kommenterat sin respektive parkeringspolicy.

Email Marketing Powered by MailPoet