foodwire-logo
NYHETSBREV FRÅN FOODWIRE 05/09, 2022

Mackmyra till USA

Svenska whiskeyföretaget Mackmyra tar nu steget över Atlanten och in i USA. Det sker via ett nytt distributionsavtal med företaget Amroth, baserat i Los Angeles.
"Intåget i USA (är) ett viktigt steg på vår internationaliseringsresa", säger vd Johan Larsson.

Norrmejerier nödökar betalningen

Norrmejerier höjer ersättningen till sina mjölkbönder med 0:43 SEK från månadsskiftet -- "en nödvändig höjning för att säkra det kritiska läget", förklarar ordförande Göran Olofsson.
"I och med ytterligare höjning av ersättningen för mjölk kan vi till viss del bromsa den negativa utvecklingen men det är också viktigt att konsumenterna fortsätter köpa lokala mjölk- och mejeriprodukter i butik", förklarar han.

Polarbröd lägger i nästa växel

Efter att ha byggt klart första delen av sitt nya bageri -- som skulle ersätta det som förstördes vid branden 2020 -- startar Polarbröd nu andra etappen av den nya bagerianläggningen.
"V är långt ifrån klara och fortsätter att utveckla våra anläggningar, vårt sätt att arbeta och våra produkter", säger Polarbröds vd Anders E Johansson.
"Om ett år, tre år efter branden ska byggnaden stå klar. Det ger oss förutsättningar att fortsätta utvecklingen framåt med senaste tekniken och ökad produktionskapacitet", säger Jonas Holmgren, Polarbröds projektledare.
Till en början ska den nya byggnaden användas som lager för råvaror och förpackningsmaterial, men den kommer så småningom också att få en ny produktionslinje.

Ölet blir dyrare

Systembolaget höjer priserna på öl med i snitt 1,9 procent från och med denna månad, rapporterar Dagens PS,. Orsaken är bland annat höga priser på humle och malt, men också på aluminium.

Ras för Dalsspira

Dalsspira föll med 14.13 procent till 0:47 SEK på måndagen, före bland andra Eatgood som föll med 8,28 procent till 1:33 SEK, Umida som föll med 6,33 procent till 4:59 SEK, Fuud som föll med 5.88 procent till 0:11 SEK, och LMK Group som föll med 5,82 procent till 8:09 SEK.
Ice Fish Farm steg med 5,26 procent till 30:00 NOK, medan Probi steg med 4,65 procent till 259:00 SEK.
Stockholmsbörsens OMXS30-index hade på eftermiddagen minskat med 1,34 procent, Helsingforsbörsens OMXH25 hade minskat med 1,60 procent, Köpenhamns OMXC20 hade minskat med 0,28 procent, och Oslos OSEBX hade ökat med 1,07 procent. Stockholmsbörsens livsmedelsindex SX3500PI hade minskat med 0,22 procent. 

Gomidda: Braksuccé

TikTokaren Amie Scott – även känd som Plastic Amie – har en sällsam hobby som få andra har. Inför sina 361 000 följare visar hon just nu hur hon brukar ha för vana att gå omkring i gångarna med de fiiiina ostarna i olika livsmedelsaffärer och släppa sig.
Naturligtvis har detta gjort, så att säga, braksuccé på asociala media.
Främst fjärtar hon på kedjan Waitrose, förklarar hon enligt vårt husorgan LADBible, av skäl som undandrar sig vår fattningsförmåga. Däremot förklarar hon vad hon vill uppnå med detta besynnerliga tidsfördriv: det är bara för att höra alla fisförnäma (häpp!) kunder stå och sniffa och förklara för varandra hur förtjuuuusande den och den osten doftar.
När det alltså är Plastamies pruttar som de insuper, alltså.
Denna mer eller mindre tysta klasskampsaktion börjar dessutom få efterföljare, så nästa gång ni ska till ostbutiken kanske ni ska vara uppdaterade på skillnaden i doft mellan Roquefort och rökare.

Email Marketing Powered by MailPoet