foodwire-logo
NYHETSBREV FRÅN FOODWIRE 02/09, 2022

Dagab fortsätter serva Circle K

Circle K har tecknat ett avtal med Dagab Inköp & Logistik, som innebär att Dagab fortsätter som huvudleverantör till kedjans cirka 300 fullservicebutiker och att Dagab får ansvar för inköp, lagerhållning och ca 150 000 leveranser till butikerna per år.

Satsar på att lyfta ekoförsäljning

Försäljningen av ekologiska livsmedel stagnerar, och det vill Naturskyddsföreningen ändra på. För att få fart på det ekologiska engagerar föreningen nu sina kretsar och föreningar i en kampanj där man fokuserar på frukost.

Forskar om fermenterat

Ett forskningsprojekt vid Umeå Universitet ska titta närmare på hur fermentering påverkar människors hälsa, samt hur man kan använda fermentering för att öka andelen hållbara råvaror. Projektet ingår i ett europeiskt samarbete och man kommer att ta hjälp av både privatpersoner och företag i sin forskning.

Carlsberg: så klarar vi klimatförändringarna

Stora delar av livsmedelsindustrin kämpar med att förstå och hantera de drastiska förändringarna i klimatet. Ett bolag som jobbar aktivt med detta är Carlsberg, som bland annat sätter stora förhoppningar till nya spannmålssorter som har större motståndskraft mot torka och nya klimatförutsättningar.

Långsam återgång för Barry

Sakta men säkert återvänder Barry Callebauts salmonelladrabbade anläggning i belgiska Wieze till sin ursprungliga volym. Anläggningen stängdes omedelbart efter att man upptäckt salmonella i produktionen i juni månad. Under de närmaste veckorna väntas anläggningen vara tillbaka på ursprungliga nivåer. En av de kunder som påverkats av avbrottet är Guylian, mest känt för sin snäckformade choklad.

Gomidda: Valkorv, kan det vara något?

Valet närmar siog och de flesta mediakanaler sölas ned av valkompasser av olika slag. Servicehandelskedjan Circle K vill inte vara sämre och lanserar därför Korvkompassen – en tjänst där man kan matcha sina korvpreferenser mot de politiska partierna i Sveriges riksdag.

Här kan man till exempel få veta att Sverigedemokrater är de som äter mest korv: fyra procent uppger att de äter fler än 20 korvar per månad, vilket är högre än något annat parti. I andra änden av spektrat hittar vi inte oväntat Miljöpartiet där så gott som ingen äter mer än 20 korvar per månad, och bara 22 procent säger sig äta mer än sex korvar per månad.

På kampanjsajten kan man fördjupa sig mycket i svenska folkets korvvanor kopplat till deras politiska preferenser. I dagens politiska landskap, där det blir allt svårare att se skillnad på partiernas politik, kan alltså den tvehågsne låta korven styra rösten.

Men det är‚ såklart, inget vi rekommenderar.

Email Marketing Powered by MailPoet