foodwire-logo
NYHETSBREV FRÅN FOODWIRE 01/09, 2022

Nyemission för Matsmart

Matsmart – e-handelsbolaget som fokuserar på att köpa och sälja vidare partier som riskerat att slängas på grund av till exempel överskottsproduktion, kort datum eller säsongsvariationer – har genomfört en nyemission till befintliga ägare som tillför bolaget 400 miljoner SEK. Tillskottet ska användas för att driva tillväxt på den europeiska marknaden. Samtidigt tillkännager bolaget att operative chefen Peter Beckius kommer att kliva upp ett steg i organisationen för att dela på vd-skapet.

Nordic Greens skippar vintersäsongen

Nordic Greens i Trelleborg, Sveriges största tomatodlare, har beslutat att ställa in sin odling under den kommande vintersäsongen. Anledningen är det höga elpriset, skriver Land Lantbruk.

Ny vd, nytt avtal för Ljusgårda

Magnus Agervald har utsetts till ny vd för Ljusgårda, som utvecklat ett koncept för vertikalodling. Ljusgårda tillkännager samtidigt att man tecknat ett avtal med Dagab om rikstäckande distribution.

Axfood utser Spendrups till årets leverantör

Vid Axfoods leverantörsträff 2022 tillkännagavs att Spendrups utsetts till årets leverantör. I motiveringen anges bland annat ett nära samarbete och att man arbetar "faktadrivet genom hela värdekedjan".

Veg från Gooh

Färdigmatsbolaget Gooh lanserar nya versioner av två gamla storsäljare, nu i vegetarisk tappning. Köttbullar med potatismos blir vegobullar med potatismos, och Korv stroganoff blir Grillost stroganoff. Produkterna finns i butik från vecka 36.

25 miljoner till forskning

Lantmännens Forskningsstiftelse har öppnat för ansökningar, och i år anslår fonden 25 miljoner kr till forskning om framtidens jordbruk och hållbara matsystem. Projektansökningar kan lämnas in fram till 30 september.

Gomidda: Just McMarried

Minnesgoda läsare känner säkert igen att vi berättat om McDonald's satsning på drive in-bröllop som tillkännagavs tidigare i år. Nu proklamerar kedjan stolt att hela 30 par tog tillfället i akt att knyta hymens band i drive in-enheten vid McDonald's i Nacka.

”Här går man in, man gör det man ska göra, och sen får man äta burgare. Det är precis som i Las Vegas, snabbt och enkelt!”, säger Conor Handy som blev äkta make till sin Erika ”Birre” Lundén under lördagen.

Snittiden per bröllop landade på fyra minuter. Snabbt och enkelt, som sagt.

Email Marketing Powered by MailPoet