foodwire-logo
NYHETSBREV FRÅN FOODWIRE 25/08, 2022

Elpriser ökar Polarbröds omsättning

Målet med Polarbröds investering i dotterbolaget Polarkraft var att bli självförsörjande på el. Det har man lyckats med, med god marginal, och under 2022 förväntas en överproduktion med 15-20 procent. Enligt Affärer i Norr har de höga elpriserna dessutom ökat bolagets omsättning.

Ny livsmedelsfabrik i Växjö

Koncernen Einar Operating bygger en ny livsmedelsfabrik i Växjö. Fabriken ska vara klimatanpassad med solceller på taket och samlar koncernens olika företag under ett och samma tak. Det skriver tidningen Mera Näringsliv.

Höjda mjölpriser upprör

Har dagligvaruhandeln passat på att smyghöja sina priser? Det råder delade meningar om det, men enligt Gefle Dagblad upprörs kunder i Gävleområdet av höjda priser på mjöl från den lokala leverantören Berglunds Bageri. Enligt tidningen har butikspriset på mjölet höjts från 32 till 39 kronor, men bageriet har inte höjt sitt pris till butiken.

Ica elektrifierar butikstransporter

Flera Ica-butiker i västra och södra Skåne kommer under hösten att få sina leveranser elektrifierade, inom ramen för Icas samarbete med Volvo Lastvagnar. Lastbilen som tas i bruk har en räckvidd på upp till 25 mil, men med möjlighet till snabbladdning under dagens lopp.

Ny försäljningschef på Lejonet & Björnen

Mia Nilsson har utsetts till försäljningschef på glassbolaget Lejonet & Björnen. Hon kommer närmast från Midsona, men har jobbat med Lejonet & Björnen tidigare i sin karriär.

Riktad nyemission för Veg of Lund

Dryckesbolaget Veg of Lund genomför en riktad nyemission till tre långivare. Emissionen görs som ett resultat av optioner som ställts ut vid lånetidpunkten.

Gomidda: Mer gas åt folket

Koldioxiden förekommer allt oftare i nyhetsspalterna. Anledningen är som bekant att koldioxiden är lite för vanligt förekommande i… atmosfären.

Men det finns faktiskt de som är oroliga för brist på koldioxid. Klimatförnekare, tänker du, men det behöver det inte alls vara. Just-food vet nämligen att berätta idag om den brittiska köttindustrin som oroas starkt över att landets största leverantör av färsk koldioxid planerar att stänga sin anläggning temporärt.

Koldioxid har nämligen blivit en viktig insatsvara i köttindustrin, och används både för att söva djur och för att modifiera atmosfär för att stabilisera hållbarheten i förpackningar.

Så samtidigt som vi jobbar för att minska mängden koldioxid i atmosfären så kräver brittiska köttföretag att regeringen ska ingripa för att hålla igång produktionen av koldioxid. Så kan det vara i den upp och ned-vända världen.

Email Marketing Powered by MailPoet