foodwire-logo
NYHETSBREV FRÅN FOODWIRE 24/08, 2022

Jordbruksverket söker innovationsexperter

Jordbruksverket planerar att utlysa medel till till innovationsprojekt inom fiske och lantrbuk under 2023-2027 och söker nu, genom en offentlig upphandling, innovationsexperter som kan delta i två rådgivande kommittéer som ska läsa och bedöma ansökningar.

Göteborgare får testa lokala grönsaker

Näringslivsorganisationen Business region Göteborg inleder ett testprojekt för att utvärdera nya affärsmodeller inom livsmedelshandeln. Konsumenter bjuds in att delta i testet som ger möjlighet att köpa lokalproducerade grönsaker i ett system där leveransen sker i kassar som lämnas ut på platser där det finns många bostäder – i skrivande stund i stadsdelarna Majorna och Änggården.

Zeta satsar på svenskt

Zeta, som är mest känt för import av produkter från Italien och andra medelhavsprodukter, lanserar en grill- och stekost som görs på svensk mjölk. Den kommer även att vara märkt med ursprungsmärkningen Mjölk från Sverige.

Ny partner för Lohilo

Lohilo har tecknat avtal med en ny samarbetspartner: dryckesbolaget Sproud. Lohilo kommer att börja sälja Sprouds växtbaserade drycker under hösten.

Motgång för Ben & Jerry's i rätten

En domare i New York har nu slagit fast, i ett temporärt beslut, att avslå Ben & Jerry's stämning mot moderbolaget Unilever. Ben & Jerry's hävdade i sin stämning att Unilevers beslut att sälja Ben & Jerry's produkter genom en licenstagare i Israel skulle kunna "vålla skada som inte går att reparera" för företaget. Detta avvisades av domaren, som menade att Ben & Jerry's presenterat ett "hypotetiskt scenario med flera spekulativa steg".

Investorer pressar för ansvarsfull vattenanvändning

En grupp investorer med sammanlagt nästan 10 biljoner USD i tillgångar vill pressa världens största livsmedelsbolag till en mer ansvarsfull vattenanvändning. Konsortiet kallar sig VWFI, Valuing Water Finance Initiative, och man har en lista på över 70 globala konsumentvaruföretag som man planerar att börja bearbeta. Det skriver just-food.

Gomidda: Fisk är godis

Pescavore är ett nytt varumärke från en amerikansk leverantör, och som siktar in sig på det så kallade snack-segmentet. Jerky Strips kallas kallas själva produkten, och det känner många till i form av det klassiska öltilltugget beef jerky.

Pescavores jerky görs dock av något helt annat, nämligen tonfisk. Och ungefär där någonstans tänker man ändå att nu har man hört allt. Frukt är godis? Ok.

Fisk är godis?

Nä.
Email Marketing Powered by MailPoet