foodwire-logo
NYHETSBREV FRÅN FOODWIRE 18/08, 2022

Lidl växer snabbt

Tyskägda lågpriskedjan Lidl fortsätter att växa, och ligger för femte året i rad över snittet i branschen. Enligt Livsmedelsnyheter växte kedjan med 7,1 procent under sitt förra verksamhetsår, medan snittet ligger på 0,9 procent. Ett bevis på bolagets framgångar uppges vara deras kundklubb, som under sommaren nådde över en miljon medlemmar.

Elchock stänger bageriet

Södvik Bageri & Service handel på Öland kommer att stänga temporärt eftersom man inte klarar av de höga elpriser som råder för tillfället. "Vi kan inte betala en elräkning på 40.000 kr", säger ägaren Ulf Granholm till Barometern – och tillägger att han skulle behöva sälja sina kanelbullar för 125 kronor styck för att få lönsamhet.

Nyheter från Max

Snabbmatskedjan Max lanserar nya produkter, däribland Frisco Cheese 'n' Jalepeño som är en ostburgare i Friscobröd. Övriga nyheter är en lyxshake med smak av hjortron samt Banana Split, och Västerbottensost-sticks med hjortronsylt.

Räddad mat på macken

Circle K inleder ett samarbete med bolaget Rscued, vars affärsidé är att ta hand om matsvinn och förvandla det till kommersiella produkter. Samarbetet utmynnar i två produkter: en yoghurt med äppelkräm och en wrap med rödbetshummus. Produkterna finns på Circle K:s stationer från och med idag, den 18 augusti.

Carlsberg köper i Indien

Efter år av dispyter har nu Carlsberg tröttnat och börjat förbereda sig på ett fullständigt övertagande av bolaget Calsrberg South Asia, som man drivit tillsammans med Nepal-baserade bolaget Khetan Group. Carlsbergs koncernchef Cees t'Hart säger till just-drinks att en rättstvist som nyligen avgjorts ger bolaget möjligheter att avveckla detta joint venture, men att det "kommer att ta lite tid."

Gomidda: Kul grogg på burk

Vi följer upp gårdagens kändisbetonade nyhet, om Snoop och hans Loopz, med ett gäng mer lokala kändisar – nämligen humorgruppen JLC, som består av Jonas Fagerström, Carl Déman och Lucas Simonsson. Dessa tre skojfriska unga män ligger nämligen bakom dagens Gomidda-lansering, i samarbete med alkoholimportören Umida.

Lanseringen ifråga är på ett sätt knappast en nyhet: de flesta alkoholkonsumenter vet att Gin & Tonic passar finfint ihop med nymalen svartpeppar och gurka. Innovationen ifråga handlar snarare om det faktum att den klassiska groggen blandats klart och fyllts i en burk på 250 ml, vilken säljs under varumärket Joluca.

Grabbarna i JLC har dessutom redan en annan groggklassiker i portföljen: rom & cola. Nu väntar vi med spänning på nästa innovation i denna fina svenska tradition. Vad sägs om en Vargtass? Lingondricka och hembränt på burk – det kan väl bara bli succé…
Email Marketing Powered by MailPoet