foodwire-logo
NYHETSBREV FRÅN FOODWIRE 07/07, 2022

Gerhard Bley ny vd för Norrmejerier

Gerhard Bley blir ny vd för Norrmejerier och tillträder senast 1 oktober i år. Han har lång erfarenhet från en rad poster i svenskt näringsliv, bland annat på Tempur, Arvid Nordquist och Arla. Under sin period som vd på Kavlis svenska bolag ökade han omsättningen från 400 miljoner SEK till en miljard SEK, bland annat genom en rad förvärv. Gerhard Bley har också gjort sig känd i ledarskapskretsar efter att han myntade begreppet Empatiskt Ledarskap i sin bok Instinkt eller insikt – bättre resultat genom empatiskt ledarskap.

Häpnadsväckande svinnminskning i Maxi-butik

Med principen "Många bäckar små". som tillämpats i 14 olika åtgärder, har kolonial-teamet på Ica Maxi i Södertälje lyckats med den förbluffande prestationen att minska det totala svinnet med 96 procent. Insatsen uppmärksammas bland annat i ett inlägg på Linkedin, av matsvinnskonsulten ReCollab.

Cloetta siktar mot vetenskapliga klimatmål

Cloetta har anslutit sig till Science Based Targets Initiative, ett initiativ som stöder företag att sätta upp ambitiösa utsläppsminskningsmål för att begränsa den globala uppvärmningen. Som en del av arbetet har Cloetta satt upp nya ambitiösa mål. Målen har granskats av Science Based Targets Initiative, som godkänt dem eftersom de baserats på den senaste vetenskapen inom klimatforskningen.

Nötkött leder fortfarande grilligan

Varannan svensk, 53 procent, föredrar nötkött på grillen. Det visar en undersökning som SIFO gjort på uppdrag av Viktväktarna. Grönsaker kommer tvåa i topplistan, som ser ut såhär i sin helhet:
  • Nötkött: 53%
  • Grönsaker: 41%
  • Fläskkött: 38%
  • Fågel: 33%
  • Fisk: 23%
  • Viltkött: 15%
  • Veganska alternativ till kött och fågel: 6%
  • Skaldjur: 4%
  • Grillar aldrig: 4%
  • Vet ej/annat: 1%

160 berörs i HKScan fjäderfädivision

Efter avslutade förhandlingar står det nu klart 160 personer kommer att beröras av de åtgärders om vidtas inom HKScans fjäderfädivision i Finland. 55 tjänster försvinner och ytterligare 105 påverkas genom omfattande förändringar av anställningsförhållanden. Åtgärderna väntas ge besparingar på 3 miljoner EUR.

Monster krossar konkurrent i rätten

En domstol i Kalifornien har beslutat att skiljedomen i målet där Vital Pharmaceuticals stämts för varumärkesintrång. Enligt domen ska Vital betala 175 miljoner USD till motparterna i målet, energidrycksbolaget Monster och juicetillverkaren Orange Bang. Skadeståndet är ett av de största som någonsin utdömts i ett varumärkesmål i USA, skriver Reuters,

Gomidda: Vill du ha plusmeny till den?

Drive thru-bröllop är ett fenomen som man främst förknippar med Las Vegas, men den 27 augusti i år kommer självaste McDonald's att erbjuda möjligheten även för svenska brudpar. Då kommer McDonald's att öppna sin Drive-Thru i Nacka för bröllop. Vigseln är gratis och McDonald's ser till att att det finns både vigselförrättare, bröllopsfotograf och vittnen på plats.

De första 50 brudparen bjuds även på ett Giftermål i form av valfri bröllopslunch eller middag från McDonald´s meny – till ett värde av 150kr per person.

Erbjudandet känns ganska komplett, kan man tycka. Det enda som saknas är väl att Ronald McDonald ställer upp som best man.
Email Marketing Powered by MailPoet